Dutch Renault Clio Cup 2012

Met enig ‘toeval’ zijn wij sponsor geworden van Jim Raaijmakers in de Dutch Clio Cup. Jim heeft een nieuwe race Clio aangeschaft en doet mee aan het nederlands kampioenschap. Alle Clio’s in deze klasse zijn indentiek (technisch gezien!). Uiteraard is de Renault Clio in de wel bekende Wijcker Infra kleur omgetoverd.

Met 26 auto’s heeft de Dutch Renault Clio Cup het grootste startveld van de Kruidvat Gillette Paasraces. Ook de samenstelling van het veld met ervaren cupfighters en snelle nieuwelingen belooft weer veel goeds voor het seizoen 2012.
Bij team Certainty debuteren Jim Raaymakers en Edgar van der Ende in de Clio Cup.

Verslag dag 1

Gisterenmiddag (vrijdag) tijdens de trainingen een harde en onplezante ervaring met de vangrails in de “Bocht Zonder Naam” gehad waarbij het rechtervoorwiel de meeste impact kreeg te verduren. Fusee-kogel en stuurstang compleet krom! De monteurs van Certainty Racing team hebben de hele middag en avond hard doorgewerkt om de auto weer 100% te krijgen.

Vanochtend kwam ik om 09:00 uur op het circuit in Zandvoort en de Clio stond er weer helemaal op en top bij. Vandaag was de kwalificatie en dit resulteerde in een 22e plaats van de 26 deelnemers. Qua rondetijd niet helemaal ontevreden, weer 4-tiende seconde sneller dan mijn beste tijd maar nog 5-tiende verwijderd van de magische grens van onder de 2-minuten rijden. Tijdens het rijden bleek mijn stuur niet volledig recht te staan en bij binnenkomst bleek mijn rechter voorwiel meer in uitspoor te staan dan het linker wiel. Blijkbaar is er iets gebeurd of nog niet opgelost met betrekking tot de klap van vrijdag.

Dit betekent wel dat ik sneller had gekund. Veel sneller eigenlijk. Misschien wel een halve seconde. De condities van de baan waren slechter dan vrijdag en toch reed ik een betere tijd dan ooit, ondanks de manco van de auto.

De monteurs gaan niet eerder rusten voordat het probleem volledig is opgelost zodat ik 110% aan de start verschijn maandag as. tijdens mijn 1e race. Ik heb een hoop plaatsen goed te maken en ik weet zeker dat dit gaat lukken. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in !!!

Er wordt helaas wel regen voorspeld maar goed, de weermannen zitten er wel vaker naast. Dan maar in de regen als het moet. Geeft ook veel spektakel en in de regen heb ik veel ervaring.

De race

Tijdens de kwalificaties ziet Raaymakers tot zijn grote vreugde dat de inhaalslag die hij de laatste twee weken maakte goed heeft uitgepakt. Het gat naar de toppers is weliswaar groot, maar hij mag starten met vier rijders achter zich en dat is iets waarop hij nog niet gerekend had. “Ik reed eerst met veel moeite op Zandvoort in de 2.03 en pas kort voor de Paasraces lukte het me om een 2.00 op de klokken te zetten. We benaderen het racen nu heel anders dan vroeger, we bestuderen alle data, ik praat veel met mijn teamgenoten en daar leer ik allemaal veel van. Bij mijn debuut heb ik beide races uitgereden en hoewel ik onderweg wel het nodige heb meegemaakt ben ik daarmee zeer tevreden. Ja, ik zie het wel zitten in de Clio Cup”, lacht Raaymakers met een grijns die aantoont dat de Clio Cup-debutant geniet als nooit tevoren.